2012. július 14., szombat

Újra itt! :)

Az elmúlt hetekben, hónapokban jóóóó sok minden történt, természetesen a befőzés is ide tartozik, úgyhogy próbálom most a lemaradásomat pótolni.

Kezdjük az elmúlt héttel, amikor is a Creativiky kencesuli táborába főztem a résztvevőknek, és ahogy tavaly is, idén is lehetett vegetáriánus, illetve húsos ételből választani.
Hogy visszarázódjak ide a blogra, először is ezeket a recepteket kapjátok majd, viszont balga módon, meg hát mivel már nagyon várták is az ebédet, nem volt időm fotózni, de valahogy pótolom a vizuális élményt.

A másik, amire nagyon készültünk, az a Szimpla kertben június 10-el kezdődően megrendezett termelői vásár.
Minden vasárnap van a piac a 7. kerületi Kazinczy u. 14-ben, 9-14 óráig, eszméletlen finom és sokféle sajt, húsáru kapható, fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, teák, lekvárok, szörpök is, hát nehezen lehet választani, az biztos.
Mi is kinn vagyunk, minden héten jelentkezünk valamilyen új dologgal.
A szörpökből, lekvárokból kóstolót is kínálunk, hiszen így egyrészt könnyebb választani, másrészt ha még    ismeretlen egy-egy íz, akkor ne a szavak beszéljenek, hanem a pohár, vagy kanál. :)
Nyaralás miatt pont az elmúlt két alkalommal nem tudtunk menni, de holnap ismét leszünk, új szörpökkel!!!
(hosszabb írás is lesz erről, linkekkel, élménybeszámolóval)

Olyan "apróságok" történtek még tavasz óta, hogy 3 éves lett a kicsi fiunk, és hát óvodát kellett választani és beiratkozni, aztán meg agyon izgulni magam, felvették-e a gyereket. De örömmel jelentem, abba az egy oviba, ahova jelentkeztünk, fel is vették. Jupppppiiii!!! :)) Körzetileg nem, csak kerületileg tartozunk oda, és szerintem Bp egyik legjobb óvodája, amit az is bizonyít, hogy az a nevelési program (differenciált óvodai bánásmód), amit ők fejlesztettek ki, hazai és külföldi szinten is nagyon sok elismerést kapott és sok óvoda átvette a programot.
Dob utcai óvoda

További történéseink, hogy tanulok autót vezetni, sikerült berendezni és felavatni az új befőzős konyhámat anyuéknál, elkészült életem első névjegykártyája, és végre sikerül a lakásból kiszeparálni az előző lakóktól örökölt, 11 éve megtűrt buheramátrix szekrénysort. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése