2012. július 14., szombat

kencesuli tábor menüje hétfő

Zöldségleves, húsleves 
Mennyiséget nem írok most, ez is olyan érzésre főzött étel, aminek nem jó, ha dekázni kezdünk vele.zöldség (jó sok): újkrumpli, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller (persze utólag jutott eszembe, hogy borsó is milyen jó lett volna bele), hagyma, paprika
húsosban: csirkemáj, csirkecomb
fűszerek: petrezselyem, borsikafű, kakukkfű, zellerlevél, só, bors, bio leveskocka

lecsókrémes csiga (vagy pizzás)
Ez a croissant recept egy kedves ismerősömtől származik, de mivel tejérzékeny volt az egyik lány a csapatban, a vaj helyett kókuszvajat, a tej helyett rizstejet használtam.
Az alábbi mennyiséget megkelés után feleztem el, és ment egyikbe az édes, a másikba a sós töltelék.
1 kg liszt
1 tojás
1 kocka élesztő
1-2 kk cukor 
7 dkg vaj
150 ml tej langyos
320 ml víz langyos
csipet só
Az élesztőt a cukorral elkeverem, állni hagyom, hogy felfusson, addig a lisztet és a sót összekeverem, hogy könnyebb legyen a tészta, átszitálom, majd a folyékony anyagokat összekeverve egymással adom a liszthez. Pici lisztet húzok a folyadék tetejére, 10-15 percet kel, majd összedolgozom hogy rugalmas legyen, és amikor már nem ragad, lisztezett vagy olajozott tálba teszem, fél óra-1 óra kell neki, majd vékony téglalappá nyújtom, lecsókrémmel, vagy fűszerezett paradicsomszósszal megkenem, feltekerem, kb 3 cm-es darabokra vágom, és a csigákat egy sütőpapíros tepsiben kis helyeket kihagyva egymás mellé teszem, kb fél órát még kell kelnie, addig a sütő is bemelegszik, kb 180-200 fokra, tojással lekenem a tetejét, majd 20-25 perc alatt megsül.

kakaós-kókuszos csiga
Ennél kakaóport, cukrot, kókuszreszeléket, kókuszvajat és kicsi tejet, ami összefogta, kenhetővé tette, kevertem össze és kentem a tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése