Házi szörpök, lekvárok


Jelenleg kapható
A készlet gyors változása miatt itt frissítem a készletet, 
a teljes választékot alább tüntettem fel. 
Árak
szörp 7dl  900.-
szörp 5 dl  700.-
lekvár 220 ml 650.-
lekvár 370 ml 850.-

Szörpök
Szeder
Szeder xilittel
Lekvárok
Őszibarack-szilva levendulával
Bársonyos málna (vörösborral, kardamommal)
Málna xilittel
Puncsos meggy 
Konyakos meggy 
Sárgabarack
Boros-fahéjas sárgabarack
Csokis sárgabarack
Szedres sárgabarack
Mákos sárgabarack
Mákos-mazsolás sárgabarack
Akáclikőrös akáczselé
Vörösboros körte
Muskotályos körte
Karamellás körte szegfűszeggel

A teljes választék
SZÖRPÖK




Bodza szörp 
Klasszikusnak mondható szörp, nincs olyan ember szerintem, aki ne ivott volna már. :) Ha savanykásabban szeretnénk, facsarjunk bele még citromot, lime-ot.
összetevők: bodzavirág kivonat, citromlé, citromsav, cukor, víz







Fehérboros bodza szörp
Pikáns ízű bodzaszörp, a fehérbor kis pluszt ad neki.
összetevők: bodzavirág kivonat, citromlé, citromsav, 
cukor, víz, fehérbor


Körtés bodza szörp
Egy újabb izgalmas páros, nagyon jól összeillik a körte és a bodza.
összetevők: bodzavirág kivonat, körtelé, citromlé, citromsav, cukor, víz



Akác szörp
Az akác íze lágyabb, mint a bodza, remek nyári hűsítő ital.
összetevők: akácvirág kivonat, citromlé, citromsav, cukor, víz

Narancsos-akácos bodza szörp
Fele-fele akác és bodza, frissen facsart narancslével.   
összetevők: bodzavirág kivonat, akácvirág kivonat, narancslé, citromlé, citromsav, cukor, víz
 

Citromfű szörp
Nagyon kellemes aromájú, frissítő fűszerszörp.
összetevők: citromfű kivonat, citromlé, citromsav, cukor, víz






Menta szörp
Ez a szörp nagyon nagy melegben, jól behűtve jegesen az igazi, de aki szereti a különleges szörpöket, ne hagyja ki máskor sem!
összetevők: menta kivonat, citromlé, citromsav, cukor, víz



Bazsalikom szörp
összetevők: bazsalikom kivonat, citromlé, citromsav, cukor, víz

Ribizli szörp 
Savanykás ribizliből a híres börzsönyi bogyótermő vidékről.
összetevők: ribizlilé, víz, cukor




Pitypang szörp 
Mézízű különlegesség, a sárga pitypangfejből készül. Epegörcsre hajlamosaknak nem ajánlott a fogyasztása.
összetevők: pitypangvirág kivonat, citromsav, víz, cukor

hárs szörp, eper szörp, levendula szörp, levendulás eper szörp, málna szörp, piros vegyes szörp (málna-meggy-ribizli), meggy szörp, puncsos meggy szörp, kakukkfű szörp, izsóp szörp



LEKVÁROK, DZSEMEK, ZSELÉK


Almás rebarbara lekvár
Savanykás rebarbara és édes alma párosítása hozzájuk illő fűszerekkel ízesítve.
összetevők: alma, rebarbara, cukor, fahéj, gyömbér, kálium-szorbát

Epres rebarbara lekvár
Savanykás rebarbara és édes eper, kitűnően illenek össze.
összetevők: eper, rebarbara, cukor, kálium-szorbát


Vaníliás-vörösboros eper dzsem
Sok eper kevés cukorral és kicsi vörösborral ízesítve, igazi bourbon vaníliával fűszerezve.
összetevők: eper, vörösbor, cukor, vanília, növényi zselésítő



Banános-citromos cukkinidzsem
Nagyon izgalmas párosítás, fő ízét a banán, ananász és citrom adja, a cukkininek semleges íze van benne.
összetevők: banán, cukkini, ananászlé, citromlé, cukor, növényi zselésítő



Muskotályos körtelekvár
Tokaji furmintban főtt nagyon finom, édes körte, mint a vörösboros társa, ez is pürésítve lett és besűrítve.
összetevők: fehérbor, körte, cukor, növényi zselésítő




Vörösboros körtelekvár
Tisztán Egri bikavérben főtt édes, lédús körte, pürésítve és besűrítve.
összetevők: vörösbor, körte, cukor, növényi zselésítő


Karamellás körtelekvár szegfűszeggel
összetevők: körte, cukor, szegfűszeg, kálium-szorbát

Akáclikőrös akáczselé
összetevők: bodzavirág kivonat, citromfű kivonat, citrom, citromsav, cukor, víz, növényi zselésítő, kálium-szorbát


Pitypang zselé
összetevők: pitypangvirág kivonat, citromfű kivonat, citrom, citromsav, cukor, víz, növényi zselésítőm, kálium-szorbát

eper dzsem, fehér csokis eper lekvár, vaníliás-rumos meggy dzsem, étcsokis-marcipános meggydzsem, vörösboros-fűszeres meggy dzsem, málna lekvár, eper-málna dzsem, narancsos-gyömbéres málna  lekvár, sárgabarack dzsem, mákos sárgabarack dzsem, mákos-mazsolás sárgabarack dzsem  



KENYÉRRE VALÓK, ÉTELÍZESÍTŐK, SAVANYÚSÁGOK

Lecsókrém
Ajánlom kenyérre kenve és ételízesítőnek levesekbe, pörköltbe, paradicsomos ételekbe, valamint tésztára. Felbontás után, a romlandóságot megelőzendő, pici adagokban lefagyaszthatjuk.
összetevők: sárga lecsópaprika, pritaminpaprika, kápia paprika, hegyes édes piros paprika, cukkini, paradicsom, fűszerpaprika, só, bors, olaj  kiszerelés/ár:  370 ml - 700.-


Paprikakrém
A lecsókrémhez hasonlóan ez is kenyérre kenve és ételízesítőnek remek levesekbe, pörköltbe, paradicsomos ételekbe, valamint tésztára.
Felbontás után, a romlandóságot megelőzendő, pici adagokban lefagyaszthatjuk.
összetevők: sárga lecsópaprika, pritaminpaprika, kápia paprika, hegyes édes piros paprika, fűszerpaprika, só, bors, olaj
kiszerelés/ár:  370 ml - 700.-


Fokhagymás szilva
Ez a savanyúság tökéletesen passzol akár egy sajtos pirítós reggelihez, májkrémes kenyérhez, vagy bármilyen húsételhez, rakott ételhez. Édes, savanykás és fokhagymás, de ez utóbbi már nem olyan erős, mintha friss lenne, a gyümölcs és az ecetes-cukros lé megszelídítette. A fokhagyma a mag helyén bújik meg, szemenként egy pici gerezd.
összetevők: szilva, fokhagyma, ecet, víz, cukor, fahéj, szegfűszeg
kiszerelés/ár:  580 ml - 1000.-



Ecetes-olajos kápia paprika
Édes-savanyú paprika, a tetején pici olajjal, amitől nagyon finom lesz, mikor kikerül az üvegből.
összetevők: kápia, ecet, víz, cukor, napraforgó olaj

kiszerelés/ár:  580 ml - 850.-


Sóban eltett kápia paprika
Darált paprika, pici olajjal, sok sóval. Nagy sótartalma miatt csak ételízesítőnek ajánlom.
összetevők: kápia, só
kiszerelés/ár:  220 ml - 400.-

1 megjegyzés:

  1. Bármit választotok, fel kell készülnötök egy óriási ízorgiára! :-) A tapasztalat mondatja velem! :-)

    VálaszTörlés