2012. április 25., szerda

Kényeztetés a bőrnek

Egyik továbbgondolós szappanom a zabos méhecske, mondhatom, hogy most már duplán zabosan. :))
A folyadék helyett, mivel elfogyott a fagyasztott kecsketejem, és már ki is szerettem volna próbálni, saját főzésű zabtejet tettem bele, és kicsit kevesebb zabpelyhet.
Száraz bőrnek igazi kényeztetés, de ez a szappan minden bőrtípusra jó, a zabpehely pedig még kellemesen le is masszírozza és eltávolítja az elhalt hámsejteket bőrünk felszínéről.
Ha fokozni szeretnénk a zabpehely hatását, akkor a fürdővízbe lógassunk 1 marékkal kis tüllzsákban a pehelyből, néha nyomkodjuk ki.
Az alaprecepthez adott méhviasz fertőtlenít, és csodásan ápol.


A következő, ami kísérletnek indult, és aztán nagyon jól sikerült, az a lenszappanom.
Csak annyit javítok rajta legközelebb, hogy valamilyen illatot választok hozzá, kicsit hiányzik belőle.
Az összetétele: olívaolaj, lenmagolaj, kókuszolaj, shea vaj, vaj, lenmagzselé
A lenmagolaj belülről is csodaszer, azt hiszem, erről nagyon sokat lehet olvasni-hallani. Antioxidáns hatásánál fogva az egyik legértékesebb olaj.
A lenmagzselé pedig a magok megfőzése és kipréselése után keletkezett zselé, ami rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Van benne sok A, B, C, D és E vitamin, karotinok és rengetegféle ásványi anyag. Száraz bőrre csodaszer, hidratálja, és feltölti élettel. De jó bármilyen bőrre, és gyógyító hatású a különféle bőrbetegségekre is. Elasztikussá, és rugalmassá teszi a bőrt, feltölti a szemkörnyéki ráncokat... Elsősorban krémekbe, hajpakolásokba használjuk, de én tovább gondoltam a dolgot, és a szappan készítése során a puding állapotnál tettem belőle a masszába, ami azt eredményezte, hogy kézmosásnál, fürdésnél nagyon finom selymes maradt a bőröm tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése