2012. április 25., szerda

Kényeztetés a bőrnek

Egyik továbbgondolós szappanom a zabos méhecske, mondhatom, hogy most már duplán zabosan. :))
A folyadék helyett, mivel elfogyott a fagyasztott kecsketejem, és már ki is szerettem volna próbálni, saját főzésű zabtejet tettem bele, és kicsit kevesebb zabpelyhet.
Száraz bőrnek igazi kényeztetés, de ez a szappan minden bőrtípusra jó, a zabpehely pedig még kellemesen le is masszírozza és eltávolítja az elhalt hámsejteket bőrünk felszínéről.
Ha fokozni szeretnénk a zabpehely hatását, akkor a fürdővízbe lógassunk 1 marékkal kis tüllzsákban a pehelyből, néha nyomkodjuk ki.
Az alaprecepthez adott méhviasz fertőtlenít, és csodásan ápol.


A következő, ami kísérletnek indult, és aztán nagyon jól sikerült, az a lenszappanom.
Csak annyit javítok rajta legközelebb, hogy valamilyen illatot választok hozzá, kicsit hiányzik belőle.
Az összetétele: olívaolaj, lenmagolaj, kókuszolaj, shea vaj, vaj, lenmagzselé
A lenmagolaj belülről is csodaszer, azt hiszem, erről nagyon sokat lehet olvasni-hallani. Antioxidáns hatásánál fogva az egyik legértékesebb olaj.
A lenmagzselé pedig a magok megfőzése és kipréselése után keletkezett zselé, ami rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Van benne sok A, B, C, D és E vitamin, karotinok és rengetegféle ásványi anyag. Száraz bőrre csodaszer, hidratálja, és feltölti élettel. De jó bármilyen bőrre, és gyógyító hatású a különféle bőrbetegségekre is. Elasztikussá, és rugalmassá teszi a bőrt, feltölti a szemkörnyéki ráncokat... Elsősorban krémekbe, hajpakolásokba használjuk, de én tovább gondoltam a dolgot, és a szappan készítése során a puding állapotnál tettem belőle a masszába, ami azt eredményezte, hogy kézmosásnál, fürdésnél nagyon finom selymes maradt a bőröm tőle.

2012. április 19., csütörtök

Jelenleg szörpből és lekvárból teljesen kifogytam, viszont készüljetek, nemsokára lesz pitypangból, orgonából is szörp, illetve zselé, aztán szokás szerint az akác és bodza következik.
Mindezt már az új kiskonyhámban tudom készíteni, ami addigra készen is lesz anyuéknál, ma vettük meg épp a bútorokat, és a csempét.  :)))
Ha kész, csatolok képeket is.

2012. április 14., szombat

Új szappanok - első rész :)

Gyerekeknek és dinókat kedvelőknek.
Illetve a csillagos mintás is választható természetesen, akinek az tetszik.
Őszintén bevallom, szerintem, ha az ember éppen még nem gyerekkorú vagy nem paleontológus, nehezen tudja elképzelni, hogy szeresse a dinoszauruszokat. Hacsak nem erre kényszerül, mint szülő, és jelentem, én pont ebbe a kategóriába tartozom. :)
Mielőtt megszületett a kisfiam, azt mondtam, bármi jöhet, csak a dinókat ne engedjük be a tudatunkba és a lakásba, megmagyarázni ugyan nem tudtam, miért. Aztán Milán 2 és 3/4 éves koráig (ez van most) sikerült is ez az akció, de sajnos a kedvenc mesecsatornáján feltűnően sokat adták ezen fura fejű állatokról készült rajzfilmeket, és éreztem, kész, ezt már nem tudjuk magunkról "levakarni és eltávolítani". :)
Még annyit fűznék ide, hogy mikor felfedezte a gyerkőcöm a szappant, roppant mód el kezdett gondolkozni, hogy neki ez nagyon ismerős, és mutogatott a tv felé a kis okosom, amikor meg nézte "élőben" őket, a szappannal a kezében tv-zett, folyamatosan figyelve a szappant és a mesét egyszerre. :)))
Az hogy a szappanban van egy alagút formájú csokis rész, azt nem a rajzfilm ihlette, ezt a dizájnt még azelőtt találtam ki, hogy nagyon ráragadtunk volna a témára. :)

Az összetétele az alapreceptem: extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt napraforgó olaj, kókuszolaj, ricinusolaj, vaj. A pluszt a végén hozzáadott banánpüré és az olvasztott étcsokoládé (90%-os) adja, ami ugyanúgy, mint a kakaópor, hidratálja a bőrt, simává teszi, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik táplálják azt.